Dottern fick lust på kålpudding och jag gjorde en ”tjofräs” som åtminstone liknar denna svenska husmansklassiker, men som är helt ok ur LCHF-synpunkt.
Jag brynte köttfärs i mycket smör, saltade och pepprade och hade i lökpulver. När det var genomstekt la jag i finskuren vitkål som fick svettas en stund i röran. Därefter hällde jag över alltihop i en gratängform, slog över vispgrädde och la på några extra klickar smör. Det fick stå i ugnen c:a 20 minuter på 200 grader. Tillbehör är vanliga, osockrade lingon.
Och Guuuuuuuuuud så gott! Blev det över något åt mig? :p
Det är så roligt att titta in här varje dag och se vad du har för matlåda!
*me like*
//Kram
Mums med kålpudding! Trevlig helg!
Mvh Linda
Hej Anna! Ja, det finns faktiskt kvar så du är välkommen på middag! Men skynda dig, för det äts nog snart upp… 😉
Kram!
Hej Linda! Kålpudding är en höjdare! 🙂 Trevlig helg till dig också!
Hej hej! Hoppas att allt är ok! Saknar iaf dina matlådor!
// Kram Anna
Hej Anna! Allt är ok, men det är påsklov och inga matlådor behöver fixas denna vecka! Kram och ha en fin påsk!